Velfærd, medfølelse og retfærdighed er intet værd, hvis ikke det gælder universelt

Opdateret: 22. apr.

I Danmark har vi været gode til at give rettigheder til hinanden, og vi har været gode til at prioritere lighed og skabe solidariske aftaler.


Vi har prioriteret nogle flotte idealer, som mange lande misunder os.


Vi har været gode til at give hinanden frihed til udfoldelse, så længe vi ikke gør skade på hinanden.


Er der nogen, der af forskellige årsager ikke kan klare sig selv, så løfter vi naturligvis i flok, og hjælper hinanden.


Vores velfærdssamfund er reelt noget at være stolt over, og som er vigtigt at bevare. Det har været et ideal, som vi skal holde fast i – og løbende forbedre (er udmærket klar over, at det ikke er perfekt, og nok har været bedre, end det er i dag).


Når det er sagt, så tiden dog kommet til at løfte blikket. Om ikke af lyst, så i hvert fald af nødvendighed.


For mens vi med den ene hånd har prioriteret vores egne rettigheder og vores egen velfærd, så har vi med den anden hånd i blinde fået skabt en industri af ødelæggelse og dyremishandling.


Ifølge FN's biodiversitetspanel og flere andre rapporter, så er denne ene industri på førstepladsen, når det gælder skylden for den store biodiversitetskrise, vi er i - af flere forskere også kaldet den sjette masseuddøen.


Denne industri står for mindst en tredjedel af udledningen af drivhusgasser.


Det burde være slemt nok i sig selv.


Dog viser det sig, at konsumeringen af de produkter, som fremstilles fra denne industri, er skyld i tusind hjemlige dødsfald om året og en regning på mindst 12 milliarder om året i sundhedsvæsenet. Den velfærdssøjle hvor personalet løber i dagligdagen, for at kunne følge med.


Når det så viser sig, at produktionen er industriel dyremishandling af utallige individer om året, så burde enhver med den viden og indsigt sige stærkt fra og ønske det stoppet.


I stedet for så holdes den store politiske hånd under erhvervet og milliarder af skattekroner tilføres dødsmaskineriet hvert år.


Den milliardstore lobbyorganisation med 1000 medarbejdere, hvoraf de fleste sidder i København en gåtur væk fra Christiansborg, dikterer den ønskede politik med ministene som nikkedukker, uanset hvad den almindelige borger ønsker.


Deres store kampagneteam arbejder stålsat videre med propagandaen, som skal få os til at tro, at Danmark naturligvis har verdens bedste dyrevelfærd - på trods af beviser for det modsatte - at Danmark naturligvis har det mest klimavenlige landbrug - på trods af beviserne for det modsatte - og at Danmark naturligvis passer på naturen og dyrelivet - på trods af beviserne på det modsatte.


Vi skal udvide vores gamle idealer


Det er på tide, at vi ser på vores idealer igen, og holder op med at lyve for os selv. Vores gode og solidariske velfærdssamfund skal opprioriteres, og skal ikke kun tage hensyn til mennesker, men også vores fælles naturrigdom og de dyr vi deler vores land med.


Vi skal i handling vise, at vi virkelig mener det, når vi siger, at vi holder af dyr, og gerne vil passe på dem og vores natur.


Velfærd, medfølelse og retfærdighed er intet værd, hvis ikke det gælder universelt, men kun når det lige passer ind i vores eget kram.


----------

Tryk gerne på hjertet forneden og del i dit netværk .


Kilder:

Dødsfald af hhv. livsstilsygdomme og ammoniak:

https://static-curis.ku.dk/portal/files/255885151/IFRO_Udredning_2021_01.pdf

https://www.ft.dk/samling/20141/almdel/flf/bilag/94/1435557.pdf

Ko på vej til slagteriet