Superhelte der lever vegansk

En rygtet Animal Man-film kan betyde, at en vegansk superhelt er på vej. Men selv uden Animal Man er der masser af animerede figurer, der ikke spiser dyr.


Ifølge interne kilder er Warner Bros. og DC Comics ved at udvikle

en selvstændig film om Animal Man.


Superhelten, der gjorde sin første optræden i en DC-tegneserie tilbage i 1965, har magten til at "låne" andre dyrs evner. Han kan altså svømme som en fisk eller have kattelignende reflekser. På grund af hans unikke evner og hans gave til bogstaveligt talt at forholde sig til alle dyr, er Animal Man - AKA Buddy Baker - veganer.


Selvom Animal Man oprindeligt var en meget lille rolle i DC tegneserieverdenen, blev superhelten gentænkt af den legendariske tegneserieforfatter og dramatiker Grant Morrison i 1980'erne. Med Morrison ved roret tog Animal Man (og Baker) fat på mere presserende spørgsmål som vegetarisme og dyrerettigheder.


Morrisons er de kendt for at tilføre politiske, pop- og subkulturelle referencer i deres tegneserier. I den (måske) kommende film bliver det virkelig spændende at se om den særhed og aktivisme, som de er kendt for, kommer til udtryk på det store lærred.


Kødfrie superhelte

Skulle Animal Man-filmen blive til virkelighed, vil den empatiske superhelt være den seneste i rækken af ​​tegneseriefigurer, som afholder sig fra at spise dyr. Find ud af hvem de andre er under billedet.
1. Lucy in the sky


Lucy in the Sky (AKA Karolina Dean) er en karakter fra Marvels The Runaways. Hun er den ikkejordiske datter af onde kriminelle og har magten til at manipulere solenergi. I The Runaways tegneserier er Karolina skildret som et venligt menneske med en dyb kærlighed og påskønnelse af dyr. Derfor giver det mening, at hun holder sig til en vegansk kost. Hun blev desuden opdraget af veganske forældre.


2. Beast Boy


Beast Boy kan forvandle sig til ethvert dyr, han vil. Denne kraft er i sidste ende det, der tilskyndede ham til at stoppe med at spise dyr og leve vegansk. Beast Boy, som har optrådt i mange gentagelser af Teen Titans-tegnefilmene, har været en del af DC-universet i flere årtier.


3. Thunderbird


Thunderbird - AKA Neal Shaara - blev født i Indien og blev senere medlem af Marvel's X-Men. Han har evnen til at konvertere og efterligne solenergi.


Den seneste udgave af Thunderbird blev introduceret i 2000, og deri har der været referencer til hans hinduistiske opdragelse. Da mange hinduer ikke spiser kød, fordi de tror på ikke-vold mod alle livsformer (ahimsa), forstås det derfra at Thunderbird følger dette princip, og holder sig til en vegansk kost.


4. Bruce Banner


Selvom Hulk ikke er veganer, holder Bruce Banner sig til en plantebaseret kost, og er stolt af det. Faktisk arbejder Banner i tegneserien "Ultimate Wolverine vs. Hulk", som blev udgivet fra 2005 til 2009, på en gård i Dublin. I løbet af hans tid der driller nogle af hans kolleger ham med at være veganer, og kalder ham svag. I dag ved vi alle, at de nok ikke driller ham igen!


5. Scarlet Witch


Scarlet Witch – AKA Wanda Maximoff – er en af de mest magtfulde Avengers i Marvel-universet, og spillede en afgørende rolle i at besejre Thanos i 2019-filmen, Avengers: Endgame. Hun følger tilfældigvis også en diæt, der ikke inkluderer dyr.


Scarlets kødfri diæt blev nævnt i hendes egen tegneserie, "Scarlet Witch." I andet bind bydes superhelten på noget grillet ged med citron og krydderurter. Hun afviser det, og fortæller, at hun ikke spiser kød.


6. Superman


Tro det eller ej, men en af de mest genkendelige superhelte i verden vælger ikke at spise dyr. I tegneserien "Superman Birthright: The Origin of The Man of Steel", som blev udgivet i 2004, får læserne en opdateret version af Supermans oprindelseshistorie.


I denne version af begivenheder har Superman en ny kraft, der giver ham mulighed for at se en glød omkring alt levende. Han ved også, hvornår en levende organismes liv slutter, fordi gløden svinder ind. Denne nye kraft har en dybere indflydelse på Superman, og derfor beslutter han, at han ikke vil spise dyr.


7. Lisa Simpson


Kan vi ikke godt kalde Lisa en slags superhelt? Lisa fra The Simpsons er i hvert fald en af de mest åbenhjertige vegetariske karakterer på tv. Lisas vegetarisme blev først afsløret i det femte afsnit af seriens syvende sæson, som passende fik navnet "Lisa the Vegetarian." I afsnittet er der endda besøg af Paul og Linda McCartney.


I løbet af episoden, der havde premiere i 1995, forelsker Lisa sig i et lam under et besøg i en børnezoo,. Hun nægter derefter, da hun indser sammenhængen mellem mad og sin nye ven, at spise de lammekoteletter som Marge lavede til middag samme aften. Lisa skal igennem en masse drillerier og latterliggørelse, men står fast i sin beslutning.


Nu, næsten to årtier senere, er Lisa stadig en stolt vegetar, der har valgt ikke at spise kød på grund af sin kærlighed til dyr. Nogle af hendes foretrukne kødfrie måltider inkluderer gazpacho og tofuhunde.


Måske hun endda kommer på besøg på en mælkefarm og forelsker sig i en kalv?