San Francisco beslutter, at dyrelandbruget er en trussel mod dyr og klima

Tirsdag d. 16. november vedtog San Franciscos 'board of supervisors' enstemmigt en beslutning om, at dyrelandbrug er en klima- og folkesundhedstrussel og at dyrs rettigheder ikke overholdes i dyrelandbruget.


Det betyder, at Californien opfordres til at standse opførelsen af nye bedrifter og slagterier. Beslutningen opfordrer også indtrængende USA til at støtte Farm Systems Reform Act.


Matt Haney, som står bag beslutningen sagde til One Green Planet: "Tværs over Californien bliver millioner af dyr rutinemæssigt indespærret, misbrugt og dræbt i dyrelandbrugsfaciliteter, hvilket overtræder Californiens dyremishandlingslove med ringe eller ingen håndhævelse."


No More Factory Farms-kampagnen blev ledet af Direct Action Everywhere. DxE har givet stof til eftertanke, ved at afsløre de forfærdelige forhold i dyrelandbruget - både forholdene for dyrene, men også de dårlige forhold, som medarbejderne arbejder under i landbruget.


Fire Direct Action Everywhere-efterforskere står i øjeblikket til at kunne få en dom for at afsløre forholdene i dyrelandbruget. Deres indledende høringer begyndte i mandags.


I stedet for at straffe dem, der afslører grusomheden i dyrelandbruget, bør man fokusere på at straffe og regulere den industri, der er ansvarlig for udførelsen af det grusomme.


San Franciscos beslutning er et stort skridt fremad for dyrs rettigheder. Lad os håbe at andre stater og lande snart vil komme til den samme beslutning.


I Danmark

Vi tror ofte, at Danmark er de bedste til både dyrevelfærd og naturbeskyttelse, når det faktisk er langt fra sandheden.


I Danmark ligger vi i bunden i en undersøgelse, som sammenlignede dyrevelfærden i flere lande. Man kan spørge sig selv, om det virkelig kan lade sig gøre at sikre god dyrevelfærd, når man avler over 200 millioner* dyr om året i vores lille land. I Rapporten State of Nature er vi ligeledes i bund, når det kommer til natur og naturbeskyttelse. Ud over det, så står det danske landbrug for en tredjedel af den danske CO2-udledning, og der er en betydelig sundhedsrisiko ved at bo tæt ved svinefarmene.


Vi burde være de første til at ændre en industri, som vi ved forårsager så meget skade. Vi burde være de første til åbne øjnene og stoppe avl, indespærring og unødvendig slagtning af millioner af dyr.


Billeder fra Danmark, november 2021


Den gode nyhed

Der er så meget, vi selv kan gøre, for at skabe den forandring, som vi ønsker at se. Først og fremmest, så kan vi selv lave nem vegansk mad for alle, som ikke er så anderledes end det, som man plejer at spise.


For det andet, så kan man starte samtalen, og sige fra overfor den måde landbruget fungerer på. Både til sin familie, venner, på SoMe og politikerne.


På den måde fortsætter forandringen, og går lidt hurtigere med din hjælp.*Tallet er inkl. hankyllinger fra æggeindustrien og de 26.000 pattegrise, der smides til skrald hver dag.