Ny side om planteernæring - lige til at printe ud

Jeg har fra starten i min aktivisme lagt vægt på at de oplysninger og påstande, som jeg siger eller skriver, er evidensbaserede.


Det er jo sådan set nemt nok at dele den slags på sin hjemmeside og sociale medier, men det er noget andet, når man kommer til lægen fx eller på anden vis er i kontakt med sundhedspersonale, som ikke er uddannet i planteernæring, og stadig holder fast i gammel viden eller myter.


Mange plantespisende, som ønsker at fastholde deres kostvalg, får ikke dækkende mad på hospitalet, eller lægen er overbevist om, at kosten er (tæt på) farlig eller evt. skyld i dårligdomme.


Derfor er der også flere veganere, som får taget blodprøver 1 gang om året, og dermed lige tjekker op på B12, D-vitamin og/eller andre vitaminer og mineraler. Det gør jeg også selv, og indtil videre har alle tal ligget perfekt, ligesom mine børn heller ikke mangler noget.


Jeg tænkte derfor, at nogen måske vil have glæde af at have noget materiale med til deres læge eller anden sundhedsfaglig relevant person.


Så på denne side har jeg samlet flere pdf'er, som er lige til at printe ud og sætte sammen i en lille mappe. Der er info fra WHO, verdens største diætistforening, Sveriges myndigheder mm.


Jeg er også ret ked over, at der er så stor tilslutning til keto. Først og fremmest fordi det kræver rigtig mange dyr, men også pga. den ødelæggende indflydelse på klima og natur, og til sidst fordi, at kosten er skadelig for den enkelte i længden, og det synes jeg er rigtig synd, når folk nu tror, at de ligefrem bliver sunde af det. Derfor har jeg også samlet, hvad nok er de to største undersøgelser om diæten, som ikke overraskende viser, at keto er en farlig vej at bevæge sig ud af.


Jeg håber, at du kan bruge det, og meget gerne deler til folk, som du tror kunne have glæde af det.