"Det smarteste jeg har set i mine 45 år i køkkenet." - Kok, Marco Pierre White

Opdateret: 21. jan.

Kokken Marco Pierre White har mange anerkendelser: Han var den første britiske kok, der fik tre Michelin-stjerner og også den yngste.


Han var fuldstændig "blown away", da han første gang smagte 'New Meat' fra firmaet Redefine Meat, som bruger en ret banebrydende teknologi. De bruger, via 3D teknologi, 70 sensoriske parametre til at efterligne smagen, konsistensen og saftigheden af en hel udskæring af animalsk kød.Marco Pierre White er nu gået sammen med firmaet og serverer flere typer af 'New Meat' på hans 22 restauranter.


Han er ikke alene. Flere forskellige Michellin restauranter i Europa server 'New Meat' og firmaet udvider med både flere produkter og salgssteder.


Men er det vegan?

Jeg tjekkede på deres hjemmesiden og til spørgsmålet om de er 100% vegan skriver de:


"Yes, all Redefine Meat™ products are 100% animal-free and do not use any ingredients from animals. Redefine Meat™ believes that everyone can and should enjoy our alternative meat."


Det her er slagtefri kød, som jeg godt kan lide at kalde det. Jeg tror, at det her en vigtig del af en mere vegansk fremtid, hvor vi kan lade dyrene være og passe langt bedre på vores natur - og samtidig bevare den smag og tekstur, som mange mennesker forbinder med kød.


Men hvad med ernæring, tænker du måske. Til det skriver Redefine Meat:


"Redefine Meat™ products are made from high-quality protein, are nutritionally balanced, have less saturated fat than beef, and contain no cholesterol. They also have much more fiber than meat. Overall, it has been proven that reducing the amount of meat intake and replacing it with alt-meat is not only better for the planet but also human health."


Personligt vil jeg nok selv have svært ved at spise det. Jeg synes også Beyond Meat er så tæt på oksekød, at jeg simpelthen ikke kan spise det. Jeg anerkender dog, at der er mange mennesker, som vil have langt nemmere til at skifte over til en dyrevenlig kost, ved at spise disse produkter. Det gjaldt fx for min egen mand, og andre jeg kender.


Så jeg er alt i alt virkelig glad for at se det her produkt.