Det hele hænger sammen - løft blikket

Vores verden er i helt, helt ufattelige kriser, som de færreste forstår det fulde omfang af.


Vi er vant til at jorden tager sig af os, men nu er det os der skal tage os af jorden.


Vores livsgrundlag er i overhængende fare og hvis ikke vi for alvor handler på krisehåndteringen i dette årti, så er vi fortabt.


Oveni, som ligger mit hjerte nært, så lider millionvis af landbrugsdyr i Danmark hver dag – mindst 56 milliarder på verdensplan om året udover de trilliarder af fisk, som fanges – og udryddes.


De vilde dyr uddør, og mister deres hjem i en omfattende biodiversitetskrise – hvem af jer har ikke grædt over synet af orangutangen, der forsøger at stoppe ødelæggelsen af dens hjem?


Vi er vidner til had, vold og diskrimination hver dag mod minoriteter - og hinanden.


Alle disse ting hænger sammen.


Når jeg ser ud på vores verden og reflekterer over disse uretfærdigheder, så kommer jeg altid til samme konklusion – Det er mangel på medfølelse og følelsen af samhørighed.


Hvis vi skal redde vores verden og alle dyrene – hvis vi skal skabe tryghed og blivende positiv forandring for både mennesker, dyr og jorden, så er vi nødt til at tale om den adfærd, som vi generelt har i vores hverdag.


Vi er nødt til at tale om, hvordan vi er i verden – ikke kun overfor dyrene, men også over for hinanden, os selv og vores planet.


Det er ikke kun et politisk paradigmeskifte vi skal have skabt for at hjælpe dyrene og klimakrisen, men et paradigmeskifte inde i os selv, så vi kan samarbejde om den rette kurs fremad, og generelt skabe en tryggere og rar verden.


Det politiske paradigmeskifte vil ikke ske, hvis ikke det starter inde i os selv og spreder sig i befolkningen – og dermed også inde i det politiske univers.


Medfølelse har ligget grundstenen til vores velfærd, overlevelse og civilisation, men det er som om vi er blevet den afkoblet, og i dag kun har os selv nærmest. Paradokset er bare, at ved at have os selv nærmest, så begår vi kollektivt selvmord ved ødelæggelsen af naturen og klimaet, og er skyld i lidelse for andre - og os selv.


Vi skal have en revolution af medfølelse, hvor vi ser ud over vores egen tallerken, og overvejer vores måde at være i verden på – og hvordan vi selv er med til at påvirke vores omverden. Ikke kun igennem vores indkøb og valg af mad, men også i vores måde at omgås os selv og hinanden.


Ved at blive os det bevidst, så har vi rent faktisk en chance, for at hjælpe dyrene – både dem i industrien og naturen, men også for at hjælpe os selv, hinanden og jorden.


---

Tryk gerne på hjertet forneden og del i dit netværk. Find min SoMe i højre siden af skærmen.