Dyrene

Der er utrolig mange myter om dyrene. 

Der er stadig folk, der tror, at høns fx ikke kan mærke noget. Det på trods af, at høns naturligvis har et nervesystem og en hjerne, og er nødt til at kunne flytte sig fra fare og undgå lidelse, så de kan holde sig i live. 

Ligesom alle andre dyr. 

Jeg er taknemmelig for, at jeg nu har mødt forskere, som overfor mig har bekræftet, at alle dyr både føler og tænker. Det er de nødt til at kunne, for at reagere på deres omgivelser, bygge reder, finde mad og på anden vis indrette sig, så de bedst muligt kan udleve deres naturlige adfærd og behov. 

Jeg har herunder samlet artikler og videoer, som jeg enten har fået anbefalet direkte af forskere, eller er stødt på selv. ​Flere af artiklerne leder videre til kilder og referencer. 

Jeg har altid fundet det vigtigt, at vi tager beslutninger på et oplyst grundlag. Derfor er det også vigtigt, at vi oplyser os selv om dyrene, før vi beslutter deres liv for dem. 

Ovenstående video viser, hvordan dyrene forstår, at 'en anden' er i fare, men også hvordan man kan hjælpe 'den anden' - og hjælper. ​ Flere videoer kan ses i dette blogindlæg.

Når du trykker på billederne herunder, kan du komme videre til forskningsartikler og rapporter, som omhandler dyrs evner og bevidsthed.