Bøger

Jeg elsker simpelthen bøger. 

Her er et lille udpluk af bøger, som på en eller anden måde omhandler veganismen, og som jeg meget gerne vil anbefale videre. 

A Plea For The Animals

A Plea For The Animals

- Matthieu Ricard Den bedste bog om veganisme efter min mening. ​ Fra Saxo: Dyrene eksisterer ikke, for at vi kan udnytte dem – de ønsker, ligesom os, at leve deres eget liv, og det er vores moralske forpligtelse at værne om deres ret til det. Til forsvar for dyrene er fascinerende, lærerig og overbevisende og taler til os både intellektuelt og følelsesmæssigt.

Rewilding Our Hearts

Rewilding Our Hearts

- Marc Bekoff Jeg elsker denne bog! ​ "I naturbeskyttelse refererer rewilding til at genoprette levesteder og skabe passager mellem bevarede områder for at den tabte biodiversitet kan vende tilbage. Marc Bekoff, en af verdens førende dyreeksperter og -aktivister, anvender her rewilding til mennesket. Rewilding Our Hearts inviterer dig til at blive fortryllet med verden igen, handle indefra og ud og opløse falske grænser, så du igen kan forbinde dig med naturen – og dig selv".

A Rational Approach To Animal Rights

A Rational Approach To Animal Rights

- Corey Lee Wrenn Ved at anvende kritisk sociologisk teori udforsker Corey Lee Wrenn taktikker i aktivisme for dyr. Hun kommer ind på patriarkatet, feminisme, NGO'er, kapitalisme, intersektionalitet og meget andet. Det er en "must-reed" for enhver, som ønsker at arbejde for veganismen.

The Sexual Politics of Meat

The Sexual Politics of Meat

- Carol J. Adams Denne bog kommer igennem kvindelig litteratur gennem tiden, og hvordan den mere end ofte har linket undertrykkelsen af kvinder til undertrykkelsen af dyr. Objektivisering af kroppene og det at deres stemmer ikke høres. Deres følelser ikke anerkendes, og deres liv ikke er deres eget, men i andres vold.

Doughnut Economics

Doughnut Economics

- Kate Raworth Denne bog handler ikke direkte om veganisme. Det er dog en bog, som argumenterer for, hvordan vi via en anden økonomisk tænkemåde, kan indrette vores samfund sådan, at vi kan leve trygt indenfor planetens grænser. En varm anbefaling herfra.

Den Plantebaserede Kost

Den Plantebaserede Kost

- Maria Felding, Tobias Schmidt Hansen En klinisk diætist med speciale i plantekost og en læge med personlig erfaring med kostens virkninger, gennemgår i denne bog evidensen vedr. plantekostens indvirkning på vores sundhed og trivsel. ​ Hvad skal man være opmærksom på, når man skifter til vegansk kost? Hvad med gravide? og mange flere spørgsmål besvares i denne grundige 2. udgave af bogen.

Why We Love Dog, Eat Pigs and Wear Cows

Why We Love Dog, Eat Pigs and Wear Cows

- Melanie Joy Melanie Joy gennemgår hendes begreb "carnism", der er teorien om den usynlige ideologi, som kødspisere lever under. Den er også at finde på dansk.